Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/7/d/d/ms-nielsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/7/d/d/ms-nielsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php:227) in /customers/7/d/d/ms-nielsen.dk/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 698 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/7/d/d/ms-nielsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php:227) in /customers/7/d/d/ms-nielsen.dk/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 706 Sengegavl DIY - Se her hvordan du kan lave din egen sengegavl!

DIY sengegavl

Processen i at lave din egen sengegavl

Process

Den måde, som jeg har lavet denne sengegavl på er via følgende process:

 • 1. Skære spånpladen og skumgummimadressen til så de har samme størrelse.
 • 2. Lime skummigummimadressen på spånpladen.
 • 3. Betrække de to materialer så det sidder stramt. Hæft med klemmer.
 • 4. Bord små huller igennem alle 3 materialer.
 • 5. Betræk det hele med stof og hæft det med klemmer.
 • 6. Skru sengegavlen op på væggen.

Materialer

 • 1 stk. spånplade el. lign
 • Superlim
 • 1 stk. skumgummimadress (evt. denne her..)
 • 1 stk. Lagen
 • Hæfteklemme
 • 6 x skruer og rawplugs
 • 1 stk. stof + knapper

DIY sengegavl / headboard - process trin 1

Trin 1 – Skære materialer til

Medmindre, at du har købt en plade og et styk skummadras i de størrelser, som du i sidste ende gerne vil have sengegavlen til at være, så skal din plade og skummadressen skæres til, så deres størrelse af ens.

DIY sengegavl / headboard - process trin 1

Trin 2 – Sætte pladen og madrassen sammen

Madrassen skal sidde godt fast på pladen, så den ikke rykkes. Det er også markant nemmere at lave de efterfølgende trin når den sidder godt fast. Der bruges superlim til at sætte madrassen fast med.

DIY sengegavl / headboard - process trin 1

Trin 3 – Betræk med lagen

Sæt et stykke stof rigtig godt fast med brug af hæfteklemmer. Det er nu at du kan forme kanterne som du gerne vil have dem. Desto mere fast du sætter stoffet, desto flottere bliver resultatet.

DIY sengegavl / headboard - process trin 1

Trin 4 – Bor små huller

Inden du beklæder hele sengegavlen, så er det en god idé at bore hullerne til skruerne. Det gør den nem at hænge på væggen da hullerne nemt kan måles korrekt op.

DIY sengegavl / headboard - process trin 1

Trin 5 – Betræk det hele med stof

Det ‘kønne’ stof skal nu klemmes på pladen. Jeg vil anbefale at sætte mange klemmer på!

DIY sengegavl / headboard - process trin 1

Trin 6 – Hæng sengegavlen op

Hullerne som du tidligere lavede i trin 4 skal du nu bore større så de passer til skruerne. Inden du skruer skruerne i, så tjek for en sikkerheds skyld at den er i vatter. Sæt alle skruerne i hullerne, så de nemt kan sættes i rawplugsene i væggen. Jeg anbefaler, at skrue alle skruerne en smule i og spænde dem enkeltvis i til sidst. Voila, nu har du en splinterny DIY sengegavl 🙂

Related Projects

Start typing and press Enter to search